Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

torsdag 25. september 2014

Lydbokkveld med Kjersti Persdatter Nenseter

Høstens første møte i 2014 var på Halen gård den 25. september, og vi fikk besøk av Kjersti Persdatter Nenseter, som kom for å fortelle om sitt arbeid i Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek.  Dette var kvelden da Odd spilte en avgjørende kamp i Skien, og leder Inger Lise Kristiansen åpnet derfor kvelden som seg hør og bør med et fotballdikt.

Kjersti er opprinnelig Langesundsjente, og hun har sitt daglige virke som lydbokprodusent, et yrke som de fleste vel er ukjente med.  Det leses inn alt fra barnelitteratur, fagbøker, aviser, og selvsagt skjønnlitteratur.  Vi fikk en spennende innføring i hvordan lydbøker blir til og hvem som kan låne og ha utbytte av disse.  Kjersti fortalte også engasjert om hvordan innlesere blir valgt etter sjanger og "grunntonen" i litteraturen som skal produseres.