Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

onsdag 27. januar 2016

Velkommen til vårens møter 2016 i Bamble Leseselskap.

Torsdag 18.februar kl.19.00 på Halen gård    
Årsmøte. Saker som ønskes skal tas opp til behandling, må sendes styret innen 11.02.16.
Vi får også besøk av Per Erik Buchanan Andersen. Han er leder for Litteraturgarasjen i Porsgrunn, et spenstig prosjekt som det skal bli spennende å bli nærmere kjent med.
Utlodning
Kaffe og kringleTorsdag 17.mars kl.19.00 på Halen gård
Vi får besøk av forfatter og trubadur Louis Jacoby fra Larvik. Han har blitt tildelt en hel rekke priser, bl.a. Prøysenprisen og Herman Wildenweys Poesipris. Visene hans er kjente og kjære, i 2013 kom han med CD,en Måneskinn. Bøkene hans har artige titler som Min erotiske hund og Den muntre venteværelseboka. Vi tror at dette blir en fin kveld i toner og ord.
Utlodning. Kringle og kaffe.                                                                           
Torsdag 21.april kl.19.00 på Halen gård
Et spennende møte med skuespiller, instruktør, teatersjef og forfatter Morten Borgersen.                                     
Borgersen har vært skuespiller siden 1970 ved de fleste av landets teatre, film og TV. Han har virket som instruktør bl.a. ved Nasjonalteateret og Den Nationale Scene, i vår setter han opp Sound of Music på Kilden i Kristiansand. Borgersen har vært teatersjef på Den Nationale scene, Teatret Vårt i Molde og Teater Ibsen. Han er også forfatter. Jeg har arvet en mørk skog kom i 2012, Forestillinger i 2014
Utlodning
Kringle og kaffe                                                                                            
Lørdag 21. mai går vårturen til Fjällbacka og Camilla Läckbergs rike. Magnus legger opp turen for oss med ferge, guiding og bespisning. Mer informasjon kommer i april. Sett av datoen, men ingen påmelding før dere har fått programmet.
            
                                               Vi sees!