Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

mandag 18. april 2016

Bamble Leseselskap på dagstur til Fjällbacka i Bohuslän lørdag 21.mai 2016.Vårturen i år går til Fjällbacka og forfatter Camilla Läckbergs rike. Det er jo til dette idylliske skjærgårdsmiljøet at Läckberg har lagt mange av sine krimromaner,
flere av disse er også filmatisert i dette området.


Camilla Läckberg er født i Fjällbacka 1974. Hun har skrevet ni romaner om forfatteren Erica Falk og politimannen Patrik Hedstrøm. Hun debuterte i 2003 med boken ”Isprinsessen”. Bøkene er solgt til 55 land og hun har også hatt flere bestselgere.
Camilla Läckberg har også skrevet kokeboken ”Smaken av Fjällbacka” og barnebøker om Super-Charlie.

            Program for dagen:
08.00    Bussen starter fra Magnusreiser, Harald Hårfagresvei 5, kjører så ned til Langesund.
08.15    Avgang Langesund torg. Kjører så nedre vei til Stathelle.
08.30    Avgang Stathelle

Turen går så til Sandefjord hvor vi går om bord i Color Lines ferje som har avgang kl. 10.00. Vi nyter formiddagsbuffet om bord under overfarten, det blir sikkert også tid til litt shopping på taxfree-butikkene. Kl. 12.30 ankommer vi Strømstad og kjører sydover til Tanum og Fjällbacka. Her blir vi møtt av guiden vår som skal ta oss med på en rundtur i Läckbergs rike.
Hjemreisen går via Moss og Horten. Vi er tilbake ca.20.30

Dagens lunsj skal vi skal vi innta på Sveriges eldste gjestegård - Tanums Gjestgiveri.


Pris kr.800,- pr. person. Betales til konto 2601.30.37557 ved bekreftet påmelding.
Bindende påmelding. Husk å angi betaler!

Påmelding i perioden mandag 18. april  – mandag 9. mai til Inger Lise Kristiansen.

Mob.nr. 415 18 173                        

Vi ønsker påmelding via SMS eller mail for å få god oversikt – men har du ikke tilgang på dette så er det selvsagt ”lov” til å ringe.

NB!!!   Husk å oppgi fødselsår (vi skal på båt) og påstigningssted.
                                    
Styret i Bamble Leseselskap ønsker velkommen til en hyggelig tur!