Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

torsdag 6. oktober 2016

Høstens første møte på Halen 22. september 2016


Bamble Leseselskap hadde høstens første møte på Halen gård torsdag 22.september.   Leder Inger Lise Kristiansen ønsket 70 medlemmer velkommen med diktet ”Det er den draumen” av Olav H. Hauge. Dette diktet ble kåret til Norges vakreste i en maratonsending som omfattet poesi på NRK 2. Scenen ble så overlatt til Kristi Kinsarvik og Øystein Johnsen med forestillingen ”Livets dans” – en forestilling om Inger Hagerup.
Dette ble et sterkt møte med kjente og ukjente tekster av Hagerup, men også et blikk inn i et stormfullt liv. Kinsarvik og Johnsen har besøkt Leseselskapet ved tidligere anledninger, de beveger og begeistrer! En stor takk til Teater Ibsen som sender ut slike flotte forestillinger. Representanter for teateret var også til stede og kom med en hilsen til de to kunstnerne. Kaffe og kringle og loddsalg gikk livlig unna, mange gikk hjem med blomster og bøker. Kvelden ble avsluttet med ord for nattet av Anne Helene Moe. Hun leste «Høstseilas» av Erik Bye og ønsket alle vel hjem.
Ref: Inger Lise Kristiansen