Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

tirsdag 31. januar 2017

VÅREN 2017 i Bamble leseselskap

Torsdag 16.02.17 kl.19.00 på Fagerheimlåven -  Årsmøte
Etter årsmøtesaker vil Signe Tynning fra «God morgen Norge på TV2» fortelle om sin bok – «Det skulle ikke vært mulig”. Hun har alltid vært fascinert av Inger Ellen Nicolaisen - dama som ble hele Norges frisørdronning uten selv å være frisør. 
Dette er historien om den lille jenta som gikk barbeint rundt i Misvær utenfor Bodø og lurte på om mamma var hjemme og om pappa var full. Om jenta som spydde på konfirmasjonskjolen fordi hun var gravid. Om ikke å bry seg om Janteloven og sikte høyt. Boka beskriver hvordan Inger Ellen Nicolaisen gikk fra å være en blakk alenemor til å eie et av Europas største frisørkonsern og mor til 14 barn.
Årsmøtesaker som ønskes behandlet, må være styret i hende en uke før møtet.
                            Kaffe, kringle og loddsalg    

                                      
Torsdag 16.03 kl.19.00 på Halen Gård - Et møte med Ivo de Figueiredo.       


«Hvor begynner fars historie? Hvor begynner min?» Da Ivo de Figueiredo i en alder av 45 år stilte seg disse spørsmålene, åpnet han samtidig døren til en ukjent familiehistorie som spenner over fire kontinenter, fem århundrer og to imperiers vekst og fall.

Farens familie emigrerte fra den portugisiske kolonien Goa på vestkysten av India til britisk Øst-Afrika. De var indere med europeiske vaner og verdier, koloniherrenes betrodde tjenere. Da koloniveldet brøt sammen, ble de tvunget til å kjempe seg videre vestover.
Mange dro til USA og England, men én endte i Bamble. Det er historien om en familie som mister hverandre, men som alltid klarer å finne hverandre igjen. Aller mest handler det om en sønn som leter etter fars historie, og som ender med å omskrive sin egen. Vi ser fram til denne kvelden!
                        
            Kaffe, kringle og loddsalg.   
   
Torsdag 20.04 kl.19.00 på Fagerheimlåven -  Perlemøte
Det er lenge siden våre medlemmer fikk slippe til på møtene våre, men nå vil vi ha en kveld med egne krefter, et perlemøte. Mange leser mye, og mange har en favorittbok. Her kan det bli mange gode lesetips! Velkommen til et litt annerledes møte!

                                        Kaffe, kringle og loddsalg.