Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

tirsdag 4. april 2017

Blaafarveværket og Koboltgruvene - 20. mai 2017


Avreise fra Harald Hårfagres vei 5 kl. 8:00 - Langesund kl. 8:15 nedre vei til Stathelle kl. 8:30.
Kaffe og rundstykker i Drammen før vi kjører videre til Modum og Blaafarveværket.
Vi ankommer verket kl. 11:00 og får en historisk omvisning med besøk i «Den Blå Butikk» og introduksjon til årets utstilling – «Drømmen om en hage».  Det blir tid til en «rundtur» på egenhånd i området, og muligheten til å la seg friste av flotte produkter er også til stede!


Kl. 12:45 går turen videre til Koboltgruvene – hvor det før den historiske, guidede gruveturen vil bli servert lunsj Gruvekroa på Kittelsen-museet.Lunsjen består av gryterett med ris, brød/smør, bløtkake og kaffe til dessert.
                                                                                  

Kittelsen-museet er et nasjonalt museum og viser over 50 verker. En magisk opplevelse finnes i Kittelsens naturpoesi som ble skapt i dette landskapet. Årets separatutstilling er med den danske tegneren Robert Storm Petersen, bedre kjent som Storm P.  Vi tar oss rundt i Kittilsen-museet på egenhånd!

Kl. 15:00 starter en historisk, guidet gruvetur på en drøy time. Turen har gangbaner hele veien og er tilrettelagt slik at alle kan være med. Vi får frakker og hjelmer til bruk på turen.

Koboltgruvene er en av Europas mest særegne og best tilrettelagte besøksgruver. Et mektig kulturlandskap skapt med idyller hvor mennesker har bodd og arbeidet. Her ble koboltmalmen funnet i 1772 og slik startet eventyret om Norges største industribedrift. Gruvemuseene gir innblikk i arbeidsmetoder og redskaper fra driftstiden.

Turen går gjennom de vakre stollene og inn til den mektige malmåren. På veien ser du ostelagringen i egen stoll. I år åpnes et nytt og spektakulært glassgulv inne i Koboltgruvene på denne turen. Verdens første i sitt slag!
For mer informasjon – følg linken; http://blaa.no/
Pris pr. person - Kr 900,-

Det inkluderer:
·         Bussreisen
·         Kaffe og rundstykker på formiddagen
·         Historisk omvisning med besøk i «Den Blå Butikk» og introduksjon til årets utstillinger
·         Lunsj i Gruvekroa
·         Besøk i Kittelsen-museet og guidet tur i Koboltgruvene
·         Ost/kjeks og «godt drikke» på bussturen hjem
Hjemreise kl. 16:30
Det vil bli satt opp en buss, så her gjelder «første mann til mølla»!
Bindene påmelding mellom 19.04. – 06.05.2017 til:
Inger Lise Kristiansen på SMS til 415 18 173 eller epost:
kristianseningerlise@gmail.com