Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

torsdag 24. august 2017

Velkommen til høstens møter 2017

Vi er i den heldige situasjon at veldig mange av våre medlemmer stiller opp på møtene.
Primært ønsker vi å bruke Halen så mye som mulig, men her må vi vike plass for kommunestyret og formannskapet. Vi har derfor i høst valgt å legge to arrangementer til Langesund klubbhus Vi håper at dette fungerer greit for alle parter!


Torsdag 14.september kl.19.00 på Halen gård

Vi får besøk av forfatter Tom Egeland. Han er kanskje best kjent for serien om arkeologen Bjørn Baltø. Vi kjenner titler som Sirkelens Ende, Lucifers evangelium og Djevelmasken.
Egeland
har også skrevet romaner utenfor krimsjangeren og barnebøker.
Det blir kaffe og kringle -  BokutlodningTorsdag 19.oktober kl.19.00 på Langesund Idrettsforenings klubbhus

Vera Lynn 100 år. En forestilling fra Teater Ibsen som forteller historien om Vera Lynn i ord og toner. Alle kjenner vi vel sanger som «The White cliffs of Dover» og «We,ll meet again».
Kvelden avsluttes med ost, kjeks og godt tilbehør - BokutlodningTorsdag 30.november kl.19.00 på Langesund Idrettsforenings klubbhus
Et juleforestilling med Marit Stampe Lindvik og Espen Gjelstad.
Vi hadde jo en uforglemmelig kveld i vår med disse to kunstnerne med nydelig sang, flott musikk, kloke ord og vakre bilder. Nå skal de glede oss musikalsk og verbalt med alt som hører julen til. Julekake, smultringer og kaffe - Bokutlodning


 Vi håper at høstens program faller i smak!

                                                        Vi gleder oss til å se dere på møtene!