Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

onsdag 18. oktober 2017

Vera Lynn - 100 årsfeiringVelkommen til LIF klubbhus 19.10.2017 - kl. 19.00

I mars 2017 fylte Vera Lynn 100 år og nå inviteres vi
til å bli med på en hylles av verdensstjernen gjennom
musikk, fortelling og bilder.Vera Lynn ble født i England 20. mars 1917 og fikk kallenavnet «The Forces’ Sweetheart». Under 2. verdenskrig hadde sangeren sitt eget radioprogram hvor hun fremførte sanger som ga folket håp og minnet soldatene om fedrelandet.

Hennes opptredener hadde stor betydning for de allierte styrkene under krigen.


Dette er en fartsfylt forestilling med kostymer, sang, teater og humoristiske karakterer – fremført av Benedikte Barra Kvinge og Maiken Stølan Kroken.

De to har bred erfaring fra musikaler i inn- og utland. Fru Barra har deltatt i flere kjente oppsetninger som f.eks. Evita, Jeppe og West Side Story. Og fru Kroken har deltatt på X-faktor og Melodi Grand Prix på BBC.
Denne kvelden blir det servert ost, kjeks og godt drikke. 
Og det blir selvsagt utlodning av blomster og bøker.

Vi ønsker å «fylle lokalet». Benytt gjerne anledningen til å ta med en venn, eller venninne – så de kan bli litt bedre kjent med Leseselskapet.
Det er bare å begynne å glede seg…………