Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

tirsdag 28. november 2017

Jul ved kysten - 30. november - Slottnes stadion


Da håper vi du er klar for julemøtet i Leseselskapet og har satt av torsdag 30. november i din kalender for å bli med. Oppstart som vanlig kl. 19.00. Også denne gangen har vi møte i Langesund Idrettsforeningslokaler ved Slottnes stadion.        

Tema for kvelden; «Jul ved kysten»
   

Vi ser fram til et gjenmøte med Marit Lindvig Stampe og Espen Gjelstad Gundersen. De skal glede oss musikalsk og verbalt med alt som hører julen til. Her kommer kunstnernes egen presentasjon;
                                                                                                                                  
"Vi har mye å glede oss over langs vår vakre kyst. Spesielt kan vintermånedene være utrolig flotte her hvor vi bor. Lyset på denne tiden av året er noe helt for seg selv;  En soloppgang som lager et kunstverk på himmelen en kald november-morgen, eller hvitkledde kystlandskap som glitrer i strålende solskinn en klar vinterdag.Nå går vi julen i møte, og for mange er dette en høytid hvor fellesskapet med venner og familie har høy prioritet. Samtidig er julen også en tid hvor lyset har en sentral rolle. «Jul ved kysten» er en musikalsk reise i bilder, ord og toner. Gjennom denne fremføringen vil publikum bli tatt med på en reise i kystnære omgivelser, hvor lyset gjennom flere generasjoner, har vært et symbol på håp, glede og fred."


Sang, bilder og tekst: Marit Lindvig Stampe
Piano: Espen Gjelstad Gundersen                           
Og det blir selvsagt julekake, smultringer og kaffe, samt en liten overraskelse til velkomst!
Bokutlodningen er en selvfølge J.

Før vi går fra hverandre, vil Eva Lindvig Haugen dele med seg av sine «memoarer», Hun vil avslutte kvelden men en julefortelling fra sitt barndomshjem på Osebakken i Porsgrunn.                          

Det er «god plass» i Idrettsforeningens lokaler og vi ønsker å «fylle lokalet». Benytt gjerne anledningen til å ta med en venn, eller venninne – så de kan bli litt bedre kjent med Leseselskapet.
                                                          

VELKOMMEN!