Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

torsdag 1. september 2016

HØSTENS MØTER 2016

 med spennende kvinner i fokus!

Torsdag 22.september kl.19.00 på Halen gård

Livets dans – en forestilling om Inger Hagerup.
En forestilling av og med Kristi Kinsarvik og Øystein Johnsen
Kristi Kinsarvik har satt melodi til 14 dikt av Inger Hagerup som flettes inn i en forestilling omkring dikterens liv. Og Øystein Johnsen har arrangert og akkompagnerer på flugabone. Disse to kunstnerne har vi møtt tidligere - vi kan bare glede oss!

Kaker, kaffe og bokutlodningTorsdag 20.oktober kl.19.00 på Fagerheimlåven    
  
Mitt liv som kunstner – et møte med keramiker Kari Wandler Øverland.
Dette er en meget fargerik dame som lever for og med sine spesielle, vakre og morsomme keramiske arbeider. Vi får høre hennes historie, men også få se eksempler på hennes kunst. Det vil bli mulig å sikre seg små skatter her, smart å ta med noen ekstra kontanter.

Denne kvelden koser vi oss med ost og godt drikke.
Bokutlodning


Torsdag 24.november kl.19.00 på Halen gård.

Adventsmøte. Vi får besøk av de dyktige og blide jentene i GlaDur som skal få oss i førjulsstemning. I år blir det ikke bokpresentasjon, men besøk av Ingunn Kristin Solberg fra Skien som skal kåsere om Engler i kunsten. En fargerik dame som vet å fenge sine tilhørere.
                          
Julekake, kaffe og bokutlodning