Historikk

Bamble Leseselskap ble startet torsdag 29.mars 1979 i Bamble bibliotek, Langesund. 29 personer var til stede, kveldens gjest var kulturpersonligheten Jardbjørg Krokan Stang med programmet ”Våren i ord og toner”. Sentrale personer i starten var Johs. Anton Johansen, biblioteksjef Ruth Nordholm, Harald Burvald, Irene Nielsen, Reidun Tollefsen og Inger Syvertsen. Den første lederen ble Sigrunn Kristoffersen. I de første årene ble møtene holdt rundt på de ulike bibliotekene i kommunen; Rønholt, Herre, Stathelle og Langesund. Kontingenten ble satt til kr.25,- pr. år. Bamble Leseselskap har vært aktive i over 35 år, mange forfattere har besøkt foreningen, men også skuespillere, sangere og musikere. Medlemmene har også fått være med på store teateropplevelser i og utenfor vårt eget fylke. I januar 2016 har Bamble Leseselskap Halen gård som fast møtelokale og oppslutningen om de ulike arrangementer må sies å være meget god. Bamble Leseselskap har for tiden ca 200 medlemmer og nye kommer stadig til.

tirsdag 18. oktober 2016

Mitt liv som keramiker - Kari Wandler Øverland

Vi minner om møte førstkommende torsdag 20.10.2016 på Fagerheimlåven, kl. 19.00.
Denne gangen får vi besøk av Kari Wandler Øverland. Tema for kvelden;

«Mitt liv som keramiker».


Dette er en meget fargerik dame som lever for og med sine spesielle, vakre og morsomme keramiske arbeider.

Vi får høre hennes historie, men også se eksempler på hennes kunst. Det vil bli mulig å sikre seg små skatter her, så smart å ta med noen ekstra kontanter.


Ønsker du å vite litt mer om Kari og hennes kunst før vi møtes, kan du ta en titt på nettet. Her finner du flere eksempler på hennes verk. Trykk på linken;  Kari W.Øverland